order +46 31 24 19 80

Elektrisk Teleskoplastare

Lönns Truckar erbjuder uthyrning av elektriska teleskoplastare, även kallad elektrisk lull.

För bokningar, förfrågningar, och fullständigt utbud av maskiner för uthyrning kontakta vår ordertelefon på
031 – 24 19 80 eller mejla till order@lonnstruckar.se

Fakta Faresin 6.26

  • Kapacitet 2600 kg
  • Lyfthöjd 5.9 m
  • Höjd 1935 mm
  • Batteritid 6 Timmar
  • Uppladdning: Ombord 7,5 Timmar / Snabb 3 Timmar
  • Bullerreducering
  • 100 % Elektrisk
  • Hållbar och grön teknik
  • Inget Utsläpp

Faresin Industries FoU-center har efter år av forskning utvecklat denna innovativa maskin på samma chassi som teleskoplastaren 6.26. Med CO2-utsläpp 0 kan den användas även i slutna miljöer såsom lager, logistikområden och jordbruksaktiviteter vilket förbättrar nivån av komfort och säkerhet på arbetsplatsen. Den låga ljudnivån gör att den kan användas på arbetsplatser och miljöer där användning av förbränningsmotorer inte rekommenderas.

Dessa tekniska lösningar är helt i linje med ny grön teknik som ger en minskad påverkan på miljön i framtiden. Teleskoplastaren Full Electric 6.26 kan användas i alla driftsförhållanden tack vare dess funktionalitet och fyrhjulsdrift.

Italienska elektriska teleskoplastare på frammarsch

Faresin är en italiensk maskintillverkare, som hittills har varit ganska okänd på den svenska marknaden. Intresset för elektriska maskiner ökar i Sverige. 

– Maskinen har varit i drift i 1.5 år som servicemaskin på en större byggarbetsplats med goda erfarenheter. Många är nyfikna på elektriska teleskoplastare, säger Göran Lönn på VD Lönns Truckar. 

Till skillnad från många andra maskiner, där dieselmotorn ersatts rakt av av en elmotor, har Faresin byggt maskinen för eldrift från grunden. Det betyder bland annat att ström från batteriet går direkt till en drivmotor i framaxeln och att effektförlusterna blir minimala. Längst bak på maskinen sitter en elmotor som driver maskinens hydraulpump. Hydrauliken har ett tvåstegsflöde som anpassas efter arbetsbelastning. 

Faresin erbjuder tre olika batterikapaciteter, från 300 amperetimmar upp till 520 amperetimmar. 

– Med 300 amperetimmar klarar batteriet sex timmars kontinuerlig körning, med 400 amperetimmar en hel arbetsdag utan problem och vill du kunna jobba ännu längre så har vi det största med 520 amperetimmar, säger Göran Lönn.

Med en vanlig stickpropp i ett enfas-uttag laddas batteriet på 13 till 15 timmar. Med trefasladdare kan maskinen laddas upp till 80 procent på under två timmar. 

Faresin

Ett familje-företag baserat i norra Italien. Förutom teleskoplastare tillverkar företaget även fodervagnar för lantbruket. 

Faresin startade sin verksamhet 1973. 

Över 1 200 maskiner tillverkas varje år. Faresin har fler än 200 återförsäljare över hela världen. 

Kontaktuppgifter

 

Order: 031 - 24 19 80
Öppen dygnet runt

Hagelvädersgatan 9
418 34 GÖTEBORG
order@lonnstruckar.se

 se vår maskinpark >>>